Poezii De Iarna De Nicolae Labis

N-am vazut de nicaieri o luna mai mare Ca din varful muntelui inzapezit. Vntul poartă-n văile-albastre Ruri de scntei ca-n vrăji străvechi.


Nicolae Labiș Wikipedia


Florile iernii suflate pe cetini mi alunecă melodii de cleştar n urechi.

Poezii de iarna de nicolae labis. Poezii de iarnă - Nicolae Labiş. Visam un vis de iar na ca infratiti pe zare In muntii albi ce-si poarta sublimul lunei nimb Neintinat de valul suspinelor hilare Mari idealuri scumpe cu tine sa le schimb. Despre-un fulg care-a venit Timpuriu si nu mai este-Pentru ce n-ai mai ramas in inaltul boltii tale De-ai venit.

2 decembrie 1935 Poiana Mărului comuna Mălini județul Baia n prezent județul Suceava - d. Florile iernii suflate pe cetini mi alunecă melodii de cleştar n urechi. Poezia Iarna de Nicolae Labis Totu-i alb n jur ct vezi Noi podoabe pomii-ncarcă Şi vibrează sub zăpezi Satele-adormite parcă.

Doamna Iarna-n goana trece In. Nicolae Labis n secțiunea Poezii Comenteaza la Linişte de iarnă Cu vuiet veşnic Suha sub măguri şi nfundă Pumnalul viu al undei nvăluită-n fum. Poezia -Iarna Nicolae Labis Totu-i alb in jur cat vezi Noi podoabe pomii-ncarca Si vibreaza sub zapezi Satele-adormite parca.

Vantul poarta-n vaile-albastre Rauri de scantei ca-n vraji stravechi. Aici totul pădurile doinare Cerul bun colibile goale de stnă Ramurile nopţii adunate n inimă Se prefac n snge sănătos tnăr. Criticul Eugen Simion l-a supranumit buzduganul unei generații.

Poezii Poezii de toamna - 2003 Vizionari Sunt acum struguri si mere. Ruri de scntei ca-n vrăji străvechi. Nicolae Labiș - poezii VERSURI LABIȘ - Cele mai cunoscute poezii de.

Zilele acestea voi adauga foarte multe poezii de iarna pentru copii. Am douazeci de ani si ma exprim Intr-o odaie de hotel spre seara Stam impreuna cei ce ne iubim Infiorati de iarna de afara De ce sa mint prietenii mei nu-s Dar vuiet la fereastra da tarcoale. Totu-i alb n jur ct vezi Noi podoabe pomii-ncarcă Şi vibrează sub zăpezi Satele-adormite parcă.

Parcă i-a mprumutat limpezimea Sufletul meu nesfrşit. Tremura de frig gorunul. Labiș a fost un scriitor un geniu al generației sale cel mai tnăr scriitor care a intrat n Uniunea Scriitorilor supranumit buzduganul unei generații de marele critic Eugen Simion.

Doamna Iarna-n goană trece n caleşti de vijelii Se turtesc de gemul rece Nasuri crne şi hazlii. 22 decembrie 1956 București a fost un poet romn. Iar bunicul desfasoara Basme pline de urgie Basme care te-nfioara Despre vremuri de-odinioara Vremi ce-n veci n-au sa mai fie.

Parca i-a imprumutat limpezimea Sufletul meu nesfarsit. N-am văzut de nicăieri o lună mai mare Ca din vrful muntelui nzăpezit. Vine nins c-un fel de bruma Si-n mustati cu promoroaca.

Memorizare fragment poezia Iarna de Nicolae LabișTextul este la mine iar el ncearcă se reproducă poezia din memorie. Parcă-i sub tmplă inima mea. Ca aurul de grea.

N urma unui examen de admitere Nicolae Labis intră la Scoala de literatură Mihai Eminescu. Florile iernii suflate pe cetini imi aluneca melodii de clestar in urechi. Iarna Noapte de iarnă Linişte de iarnă A nins la Iaşi Fulg.

Doamna Iarna-n goană trece n caleşti de vijelii Se turtesc de gemul rece Nasuri crne şi hazlii. Inchipuirea-mi numai v-a adus Prieteni dragi pe scaunele goale Dau un ospat - am douazeci de ani. Migalos lucrata-n fir Floarea mica si rotunda S-a topit si a murit O minune de-o secunda.

Vezi mai multe poezii de. Iarna Aceasta pagina a fost accesata de 4177 ori. Nicolae Labiș - un poet cu stea n frunte autentic un spirit al adncurilor.

Pe cand de frig copiii se sfarseau in ambele castele iarna Voda si slugile si cainii petreceau. Vara Labis ntrerupe cursurile liceului pe care l va urma din 1953 la fără frecventă pentru a da n august 1954 la Fălticeni examenul de maturitate cnd obtine la limba romnă nota maximă. Aici totul padurile doinare Cerul bun colibile goale de stana.

O iarna ca sfarsitul unei ere. Au cazut si-ntaii fulgi si l-am prins din zbor pe unul. O intamplare mai pastrez in minte Vibrand din apa stransului trecut Cand Voda-a vrut sa ne cunoasca satul si a venit chiar el de l-a vazut.

M-am intors induiosat Sa scriu trista ei poveste. Totu-i alb n jur ct vezi Noi podoabe pomii-ncarcă Şi vibrează sub zăpezi Satele-adormite parcă. Prin odăi miroase-a pine A fum cald şi amărui Zgreapţănă la uşă-un cine Să-şi primească.

Codrii din vale sună din corn Curg jderii şi. Ne-nconjură n falduri şi legănări de nea Carpaţii albi ai dragostei curate. Toamna - Nicolae Labis Publicat in.

Att de mult visată ai fost cnd pentru mine Tu nu erai pe lume că nu ştiam că eşti. Atat de mult visata ai fost cand pentru mine Tu nu erai pe lume ca nu stiam ca esti Si c-ai putea aievea sa-mi oglindesti senine Doar gandurile mele in ochii tai acesti. Se pravalea o iarna in putere Pe muntii colturosi crapati de ger.

Vreau sa va propun azi o frumoasa poezie despre anotimpul iarna numita iarna scrisa de Nicolae Labis. Doamna Iarna-n goană trece n caleşti de vijelii - Se turtesc de gemul rece Nasuri crne şi hazlii. Nicolae Labiş Nicolae Labiș n.

Oct 31 2012 Filed under.


Citate Similare Cu Totu I Alb In Jur Cat



Iarna De N Labis



Iarna Nicolae Labis Youtube



Lumea Lui Scolarel Iarna N Labiș



Ppt Iarna De Nicolae Labis Powerpoint Presentation Free Download Id 4438832



Proiect



Lumea Poeziilor Nicolae Labis Incheiere



Ppt Iarna De Nicolae Labis Powerpoint Presentation Free Download Id 4438832



Ppt Iarna Powerpoint Presentation Free Download Id 5313382



Poezii De Iarna Nicolae Labis



Popular Posts

Durerea In Talpa Piciorului Stang

Pete Maronii Pe Piele Poze

Utilaje Carmangerie Second Hand Germania

Model Deviz Lucrari Reparatii Auto

Desene Cu Timon Si Pumba

Sunt Atatea Meserii Cantec

Irina Rimes Si Killa Fonic

Ioana Vulpescu Cauza Mortii

Fructul Oprit Sez 2 Ep 5

Unde Gasesc Filtre Pentru Hota